Online verdiensten

Online verdiensten

Wanneer je gaat beginnen met online geld verdienen, dan zal je al snel een boekhouding diensten op te zetten. Online verdiensten dien je namelijk ook op te geven aan de belastingdienst.

Maar naast dat je de online verdiensten opgeeft, kan je ook weer een aantal kosten aftrekken van de belasting. Je bent namelijk gewoon een ondernemer. In ieder geval op het moment dat je dit serieus gaat aanpakken. Is het gewoon een hobby waarbij je een paar tientjes per maand verdient, dan zal het geen noodzaak zijn om hier een boekhouding voor op te zetten.

Het opschalen van online verdiensten is aantrekkelijk

Maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat wanneer je aan de slag gaat om via het internet geld te verdienen, dat dit al snel uit de hand loopt. 

Je leert namelijk hoe eenvoudig het eigenlijk is om op die manier geld te verdienen, waardoor je dit vrij vlot gaat opschalen. Want je als een paar honderd euro per maand kan verdienen, dan is het ook mogelijk om een paar duizend euro per maand te verdienen. En dat allemaal door gewoon vanuit huis te werken.

Verdienen via het internet is vrij eenvoudig

En het is echt niet moeilijk om via het internet het een en ander bij te verdienen. Je dient er echter wel enige interesse in te hebben om dit te doen. Want het enige wat je echt nodig hebt is doorzettingsvermogen, hetgeen van jezelf dient te komen. 

Doe je het alleen om snel wat bij te verdienen maar wil je er eigenlijk niet al te veel voor doen, dan zal dit niet gaan lukken.

Begin direct met het bijhouden van een boekhouding

Ga je echt actief aan de slag en mag je jezelf een internet ondernemer noemen, dan dien je dus een boekhouding op te zetten. Mijn advies hier is om hiervoor direct boekhoudsoftware aan te schaffen, zodat je alle kosten en uitgaven inzichtelijk kan maken.

Want je kan in dat geval de kosten van een domeinnaam, hosting en eventueel ook de afschrijving op een computer of laptop aftrekken. En betaal je eventueel voor het plaatsen van een artikel op een website, dan zijn deze kosten ook weer aftrekbaar. En het is zonde als je de mogelijk om deze kosten af te trekken niet volledig benut.

Boekhoudsoftware is vrij goedkoop

Daarnaast is goede boekhoudsoftware helemaal niet duur. Voor hooguit een paar tientjes per maand heb je al de beschikking over kwalitatief zeer goede software. En dan kan je alles netjes bijhouden. 

En krijg je onverhoopt een keer een controle van de belastingdienst dan kan je ook aantonen dat je jouw zaakjes goed op orde hebt.

Hoe wordt je een online ondernemer?

Internet ondernemer worden kan je op verschillende manieren. 

Je kan jezelf gaan toeleggen op affiliate marketing. Dit is een methode van het promoten van producten of diensten van anderen, waarbij jezelf helemaal geen risico loopt. 

Je hoeft namelijk niet zelf producten in te kopen of te verkopen. je ontvangt gewoonweg een commissie van de verkopende partij. En deze partij zorgt voor de gehele afhandeling van de verkoop.

Je kan echter ook vrij eenvoudig daadwerkelijk producten online gaan verkopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het verkopen op een platform zoals Bol.com. Op die manier hoef je niet zelf een webshop op te zeten en kan je direct aan de slag met het verkopen van jouw producten.

Hierbij hoef je jezelf niet te beperken tot het verkopen van producten binnen Nederland. Het internet kent geen grenzen en door gebruik te maken van de diensten van een Amazon, kan je bijvoorbeeld ook gewoon in Amerika gaan verkopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.