Affiliate marketing

Je ziet de term affiliate marketing steeds vaker voorbij komen. Het is dan ook een sterk aan populariteit winnende methode om online geld te verdienen. Daarnaast wordt de populariteit mede ingegeven omdat het erg simpel is. Ik durf hier wel te stellen dat het voor iedereen is weggelegd.

En daarnaast kan je volledig vanuit huis werken. Dit wordt doorgaans ook gezien als een belangrijk pluspunt.

Affiliate marketing

Worden jouw gouden bergen beloofd?

In mijn opinie is het jammer dat je regelmatig advertenties voorbij ziet komen die je gouden bergen beloven. Dit zal voor 99% van de mensen niet opgaan. Daarnaast wordt er dan ook nog eens beweerd dat je heel veel geld kunt verdienen door slechts een uurtje per week te werken. Ook dit is geen correcte weergave van de werkelijkheid.

Wat mag je verwachten van affiliate marketing

Wat mag je dan wel verwachten? In ieder geval geen 10,000€ binnen een paar maanden. Je zal geleidelijk aan geld gaan verdienen. Dit zal vervolgens maandelijks verder oplopen.

Tenminste, indien je het goed aanpakt en bovendien een doorzetter bent. Verdien je na een jaar 1,000€ per maand, dan doe je het in mijn ogen al erg goed. Waarschijnlijk beter dat het overgrote gedeelte van de mensen die hieraan beginnen.

Wat is affiliate marketing nu eigenlijk?

Nu we eerst de verwachting realistisch hebben gezet, dienen we te kijken wat affiliate marketing nu eigenlijk is. Ik zal dit in hele simpele bewoordingen uitleggen.

Waarschijnlijk ken je wel websites waar producten worden getest en waar er wordt geschreven over de opgedane ervaringen. Of een verslag van een stedentrip of vakantie.

Of wat te denken een beoordeling van een training of cursus? Dit zijn bijna allemaal affiliate websites. Wat deze websites in gemeen hebben, is dat zij een product of dienst beschrijven of beoordelen en een aantal links in een dergelijk artikel verwerken.

Hoe verdien je online geld

Er wordt vervolgens getracht dat jij op die links gaat linken. Je wordt dan doorgestuurd naar een website waar je het product of dienst kan kopen. Doe je dit? Dan ontvangt de eigenaar van de website een percentage van de verkoopprijs.

Is affiliate marketing ethisch?

In principe is affiliate marketing ethisch. Het gaat er echter wel om hoe je hiermee omgaat. Wordt het gedaan om puur te verkopen waarbij er onrealistische verwachtingen worden gecreëerd, of wordt er onjuiste informatie verstrekt, dan is het uiteraard niet langer ethisch.

Het hangt dus geheel van de eigenaar van de website af of het ethisch is of niet.

Blik op de lange termijn

In mijn ogen is het echter wel zo, dat alleen affiliate websites die goede en juiste informatie verschaffen op termijn succesvol zijn. Je kan wel proberen om snel iets te verkopen, maar dat zal geen lang leven beschoren zijn. Mensen zullen de website slecht gaan beoordelen of negatieve ervaringen gaan delen via social media.

Welke producten kan je promoten?

We kunnen deze vraag beter omdraaien. Welke producten kan je niet promoten? Om een voorbeeld te geven, Bol.com heeft een affiliate programma.

Door je hier aan te melden kan je alle producten die verkocht worden via Bol.com promoten.

Maar ook Van haren, de producten van de Vitaminstore, energie van Budget, mobiele contracten van GSMWeb, vakanties van Corendon, voordeeluitjes, Safaripark de Beekse Bergen en ga zomaar door. De lijst is echt veel te lang om op te noemen.

Hoe hoog is de commissie die wordt betaald?

De commissie die je kan verdienen verschilt enorm.

Welke producten promoten

Zo verdien je bij Corendon 5% van de reissom. Hierbij is het uiteindelijke bedrag dat je ontvangt dus afhankelijk van de reis die wordt geboekt. Bij Van Haren bedraagt de commissie 10%. Procentueel is dit dus hoger, maar de orderwaarde zal lager zijn, zodat de uiteindelijke commissie in euro`s lager zal uitvallen.

De hoogste commissies verdien je bij online producten. Online trainingen betalen wel tot 50% van de verkoopwaarde uit als commissie. Bij ebooks kan dit zelfs nog hoger uitvallen.

Het is zo dat bij alledaagse producten die mensen op regelmatige basis kopen de commissies iets lager uitvallen. Aan de andere kant zijn deze producten wel weer eenvoudiger te verkopen.

Klinkt dit interessant?

Wat vind je van hetgeen je tot nu toe hebt gelezen? Denk je nu bij jezelf, dat zou ik ook wel willen? Maar misschien denk je dan direct dat dit veel te moeilijk is. In dat geval heb je het, met alle respect, helemaal  mis.

Het principe van affiliate marketing is erg eenvoudig en zonder uitzondering door iedereen toe te passen. Je hebt verschillende mogelijkheden om dit in de praktijk te brengen.

Een website starten

Het starten van een website is tegenwoordig een fluitje van een cent. Dit kan echt iedereen.

Door het registreren van een domeinnaam, het installeren van wordpress en een thema, heb je eigenlijk al een website. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is deze website aanpassen aan jouw wensen. Dit is eenvoudig. Er zijn talloze tutorials via Youtube te vinden die je dit stap voor stap uitleggen.

Social media

Heb je veel volgers op social media en ben je daarnaast actief in verschillende groepen? Ook dan kan je geld verdienen via affiliate marketing.

Affiliate website maken

Wel dien je in dat geval uit te kijken dat je niet gaat spammen. Zeker nadat je een aantal commissies hebt verdiend ligt dit gevaar op de loer.

Door simpelweg een affiliate link in een post in te bouwen kan je op deze manier geld verdienen.

Persoonlijk ben ik wel voorstander van een eigen website. Op die manier ben jezelf de baas over hetgeen je doet. Bij social media ben je toch altijd enigszins afhankelijk van de eigenaar van het social media platform.

Hoe bereik je snel resultaat?

Zoals al eerder aangegeven, moeilijk is het niet om op deze manier geld te te verdienen. Om zelf helemaal van scratch aan de slag te gaan is echter ook weer geen goed idee. Je hebt gewoon wat basiskennis nodig om daadwerkelijk succes te behalen. In het kort zijn dit de zaken die je dient te ondernemen en dient te begrijpen:

  • Een thema kiezen voor de website
  • Een domeinnaam kiezen en hoe je deze registreert
  • WordPress installeren om de website te laten draaien
  • Belangrijke instellingen in WordPress die je absoluut goed dient te hebben ingericht
  • Het zoeken en vinden van geschikte affiliate programma`s
  • Hoe maak je goede content
  • Hoe zorg je ervoor dat er daadwerkelijk bezoekers op jouw website komen
  • Tips om bezoekers te converteren via affiliate links

Dit is in het kort waar het op neer komt. Een complete training die al deze punten behandeld is in onze opinie aan te bevelen.

Het goede nieuws is dat er voldoende trainingen zijn die je dit alles bijbrengen. En nog beter, de kosten van een dergelijke training zijn laag. Met 1 commissie heb je doorgaans de kosten alweer terugverdiend. Een aantal aanraders zijn:

Affiliate marketing revolutie

De affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard, een pionier op dit gebied, leert je alles stap voor stap.

Zelf heb ik deze cursus ook gevolgd en het heeft mij direct op het juiste spoor gezet. De affiliate marketing revolutie maakt onderdeel uit van de internet succes gidsWel is het zo dat je uiteindelijk zelf het werk dient te doen. Dat kan Jacko je niet uit handen nemen. Dit is direct iets waar je goed van doordrongen dient te zijn. Het komt niet vanzelf.

Affiliate marketing training

Het zal de nodige tijd, energie en frustratie gaan kosten voordat je succes hebt. Dan komen we direct bij, wat je wel kan noemen een lijfspreuk van Jacko, Ga door, geef nooit op!

Affiliate marketing revolutie

Affiliate marketing in 10 dagen

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf niet bekend ben met deze training. Wel weet ik dat Paco Vermeulen, de trainer van deze online cursus, uitermate succesvol is op het gebied van affiliate marketing.

De affiliate marketing revolutie is een training voor iemand die compleet nieuw is op dit gebied. De training van affiliate marketing in 10 dagen is meer gericht op diegene die al begonnen is, maar nog niet succesvol is. Of wel enigszins succesvol is maar de volgende stap wilt zetten.

Het opzetten van een website komt bijvoorbeeld niet voor in deze training.

Affiliate marketing 10 dagen

 Je dient dus al in het bezit te zijn van een website om hetgeen je leert via deze training succesvol in te zetten.Wat ik zeer waardeer in deze training is dat de training erg realistisch is. Er worden geen gouden bergen beloofd en niet dat je slapend rijk wordt. Dit is bij Jacko in mijn opinie niet het geval. Hetgeen hij je schetst is niet realistisch.

Affiliate marketing in 10 dagen

Affiliate formule

De affiliate formule is samengesteld door Sebastien Debaenst. Hij is een relatieve nieuwkomer op dit gebied.

Wat erg in zijn voordeel spreekt is dat hij jarenlang met Eelco de Boer heeft gewerkt. Eelco de Boer is de autoriteit in Nederland op het gebied van online ondernemen. Aan de leermeester zal het dus niet liggen.

De benadering van de affiliate formule is persoonlijker dan de andere trainingen. Zo krijg je 6 maanden lang tweewekelijkse coaching calls. 

Affiliate formule

In deze calls wordt je gecoacht en krijg je ondersteuning. Omdat de groepen klein zijn, krijg je persoonlijke aandacht.

Affiliate marketing formule

Welke training is het beste?

Welke training het beste is, hangt ervan af hoeveel kennis je al bezit op het gebied van affiliate marketing. Is dit iets geheel nieuws, en bevind je jezelf nog in de verkenningsfase, dan is de affiliate marketing revolutie de beste optie.

Deze training brengt je alles basisbeginselen bij. Daarnaast is de prijs van 47€ ook erg aantrekkelijk. In mijn opinie is dit een van de beste investeringen in een training die je kunt doen.

Bezit je al kennis en ben je misschien al begonnen met het opzetten van een website? Dan zijn de affiliate formule en affiliate marketing in 10 dagen goede opties. Deze trainingen zijn echter wel iets duurder. Daartegenover staat dat je met de affiliate formule persoonlijke coaching ontvangt.